Tijdens corona is het aantal online bestellingen enorm toegenomen. Hoe makkelijk is het om als consument op één site alles te vinden wat je nodig hebt? Of het nu gaat om wc-papier of een nieuwe keukenmachine, marketplaces hebben vaak een enorm aanbod van allerlei verschillende producten. Maar hoe zit het eigenlijk met de ondernemers achter de merken en de webshops die hun producten via zo’n marketplace aanbieden? Zijn zij ook blij met de samenwerking of zien ze liever dat klanten direct zakendoen op hun eigen webshop?  Om daar inzicht in te krijgen legde Wolfpack een aantal stellingen voor aan 449 ondernemers en webshopeigenaren. De meest opvallende resultaten vind je hieronder.

Een marketplace kan een hoop werk voor je uit handen nemen, maar houdt dat je werk nog wel leuk? Uit onderzoek blijkt dat maar liefst veertig procent van de ondernemers of webshopeigenaren bang zijn dat ze minder voldoening uit hun werk halen wanneer ze hun producten via een marketplace verkopen. Vooral jonge mannen halen minder plezier uit hun werk wanneer ze zaken doen met een marketplace. Benieuwd naar de exacte verhoudingen over de verschillende leeftijdscategorieën? Bekijk dan de visual.

Als ondernemer ben je trots op je merk en wil je dat je klanten dat ook zijn. Wanneer je je producten aanbiedt via een marketplace, wil je voorkomen dat je klanten het product als mainstream gaan zien. Uit onderzoek blijkt dat maar liefst 42 procent van de ondernemers weleens bang is dat klanten hun merk niet meer exclusief vinden wanneer dit wordt aangeboden via een marketplace. Vooral mannelijke zestigplussers vrezen hiervoor. Benieuwd naar de exacte percentages? Je vind ze in de visual

Samenwerken met een marketplace kan veel voor je eigen organisatie opleveren, maar daarvoor moet je zelf ook investeren. Uiteindelijk leidt het vaak tot groei, meer zichtbaarheid en meer klanten. Van de ondernemers zijn vooral de mannen die dat inzien. Benieuwd naar de verschillen tussen mannen en vrouwen? Bekijk dan de visual.

Op marketplaces vind je het ruimste aanbod van allerlei producten. Handig als je alles op één plek kunt bestellen in plaats van elk product op een afzonderlijke site. Dit is precies waar webshopeigenaren bang voor zijn. Maar liefst veertig procent van de ondernemers denkt dat klanten minder vaak hun eigen webshop of winkel bezoeken als hun producten worden aangeboden op een marketplace. Benieuwd naar de exacte verdeling in Nederland? Bekijk dan de visual.

Als kleine webshop kan je bijna niet met grote marketplaces concurreren. Uit het onderzoek blijkt dat bijna de helft van alle webshopeigenaren dan ook niet blij is dat marketplaces de markt domineren. Mannen hebben hier het meeste last van, vooral mannen onder de dertig jaar (61 procent) vinden de dominantie van marketplaces een doorn in het oog. Benieuwd naar de exacte verschillen tussen mannen en vrouwen, verdeeld over ed verschillende leeftijdscategorieën? Je ziet het in de visual.

Subscribe to our newsletter

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Suspendisse varius enim in eros elementum tristique.

By clicking Sign Up you're confirming that you agree with our Terms and Conditions.
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.